Weggelopen kinderen?

Het is misschien wel de meest vervelende, maar ook nog steeds veel voorkomende situatie op het strand. (Groot­)ouders die hun (klein­) kinderen uit het oog verloren zijn. Het is niet altijd duidelijk wie er meer schrikt: het kind of de zoekende achterblijvers.

Gelukkig leert onze ervaring dat een dolend kind zelden of nooit het water in gaat, maar doorgaans de gang er in zet om zo snel mogelijk iets bekends tegen te komen. Niet zelden resulteert dit in lange wandelingen.

Dankzij het gesloten communicatienetwerk van de Reddingsbrigades langs de Nederlandse kust, zijn de signalementen snel aan de verschillende reddingposten en eenheden doorgegeven.

Maar het kan nog sneller. Gaat u met kinderen naar het strand? Loop dan langs bij de Reddingsbrigade en haal polsbandjes waarop u uw mobiele telefoonnummer kunt schrijven. In 2012 hebben we vele duizenden van deze bandjes aan strandbezoekers uitgereikt. En geloof ons: het werkt echt ontzettend goed. Iets rigoureuzer, maar minstens zo effectief: schrijf met een watervaste stift uw GSM nummer op de arm of kleding van uw kind.

Als uw kind dan onverhoopt zoekraakt, kunnen wij u snel bereiken als uw kleine wordt gevonden. Naast de mobilofoons en C2000 communicatie apparatuur op de diverse eenheden zijn zowel de reddingspost als het strandvoertuig van de Reddingsbrigade voorzien van (mobiele)telefoons om u zo snel mogelijk te kunnen informeren omtrent de vondst van uw kind.