EHBO

Een klein wondje, een splinter, een kwallenbeet, dit is een kleine greep uit de vele EHBO gevallen die wij goed kunnen behandelen. Ernstigere EHBO-gevallen kunnen wij ook prima verzorgen. Denk hierbij aan onwelwordingen, ongevallen en reanimaties. Onze EHBO-ers worden op vele situaties voorbereid. Tijdens ernstige EHBO gevallen staan zij ook in direct contact met de aanrijdende ambulance zodat alles overlegd kan worden.

Ieder lid dat dienst heeft op het strand heeft een geldig EHBO, reanimatie en AED- diploma.

De strandpost beschikt over een moderne en volledig ingerichte EHBO ruimte waar strandbezoekers behandeld kunnen worden voor allerlei letsel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van splinters, het behandelen van kwallenbeten, verzorgen van wonden maar ook  levensbedreigende situaties (reanimatie) kunnen hier worden behandeld.

De 4-wiel aangedreven semi ambulance van de reddingsbrigade heeft een volledige EHBO uitrusting aan boord, waaronder medische zuurstof en een AED (Automatische Externe Defibrillator). Hier door kunnen minuten worden gewonnen in de hulpverleningsketen waarin elke seconde telt!

(Bericht van onze sponsor) Voor de veiligheid vertrouwen wij op ehbo-koffers van EHBO-koffer.nl.