Header Image - Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen

Blog

37 Articles

Druk weekend voor onze brigade

by Nardy Oud

Het weekend van 11 en 12 februari is een druk weekend geweest voor onze brigade. Zaterdag is de eerste training geweest voor Reanimatiepartners. Een samenwerking van de Hartstichting en onze brigade waarbij het mogelijk is om de reanimatie-vaardigheden te leren. Deze cursussen staan open voor iedereen. Ook is de auto aanwezig geweest bij de ATB Castricum – Camperduin – Castricum.
De volgende dag wederom reanimatieles in het Boothuis, maar deze keer voor onze eigen leden. Ook deze dag is de auto weer ingezet bij een evenement: De hardloopwedstrijd Groet uit Schoorl, samen met RB Egmond en RB Schoorl.
20170211 Druk weekend voor brigade

Regionale oefening Reddingsbrigade

by Nardy Oud

Op 4 februari heeft onze brigade met nog 10 andere brigades meegedaan met de regionale oefening in het duizendeilandenrijk, georganiseerd door de RVR NHN. Alle brigades verzamelden zich bij de Broekerveilig in Broek op Langedijk. De middag begon met een presentatie over hulpverlening in onderstroomd gebied en de gevaren die zich daar voor doen.

Na de briefing begon de eerste oefeningen: de evacuatie van slachtoffers op van een “ondergelopen” stuk land en een aanvaring van 2 boten bij de sluis. Door de deelnemende brigades hierna te wisselen hebben alle brigades deze oefeningen kunnen doen.

Voor de chauffeurs was een apart programma. Onder leiding van een BE-rijinstructeur hebben de chauffeurs theorie en praktijkoefeningen gedaan voor het rijden met een trailer.

Na een broodmaaltijd en soep volgde nog een oriëntatie-oefening in het inmiddels donkere Duizend Eilandenrijk. Om 20.00 uur had iedereen de weg terug gevonden en werd er getrailerd.

De hele dag is door zowel deelnemers als slachtoffers als erg leuk ervaren. Deze dag was niet mogelijk met de medewerking van de vrijwilligers van de Broeker Veiling, Jeugdbrandweer Heerhugowaard, alle vrijwilligers die als slachtoffer hebben meegedaan. Onze dank hiervoor!
20170204 Oefening RVR

Bewakingen sportweekend Egmond

by Nardy Oud

Op 7 en 8 januari heeft de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen geassisteerd bij de Egmond-Pier-Egmond ATB race en de Halve marathon Egmond. Samen met Egmondse Reddingsbrigade, Castricumse Reddingsbrigade, KNRM, Meldkamer Noord Holland Noord, Rode Kruis en ambulance dienst, zijn er weer vele sporters geholpen. Een aantal daarvan moest met spoed naar de eerste hulppost vervoerd worden. Door de geweldige organisatie en -coördinatie van de hulpverlening verliepen inzetten feilloos. Het was weer een mooi weekend voor ons. Organisatie bedankt en tot volgende jaar!

20170108 Halve Marathon Egmond

Zwarte Pieten weer in het zwembad!

by Nardy Oud

Ook dit jaar zijn we weer verast met een bezoek van 2 Pieten tijdens het leszwemmen in zwembad de Beeck op woensdagavond 23 november j.l.
Nadat de kinderen van het eerste uur uitgelegd en laten zien wat ze leren met reddingszwemmen deelde de Pieten chocolade letters uit, in het tweede uur gingen de leden estafette zwemmen.
De jongens/heren tegen de meiden/dames, daarbij wonnen de jongens/heren met grote voorsprong maar helaas de Pieten besloten anders en gaven de overwinning aan de meiden/dames die met de 1e prijs er vandoor gingen een chocolade letter en als troostprijs kregen de jongens/heren een……… jawel chocolade letter!

20161123 Zwarte Pieten

Herfstvakantie 2016

by Nardy Oud

Tijdens de herfstvakantie hebben onze instructeurs en een aantal van RB Egmond en RB Schoorl bijscholing gehad over de nieuwe exameneisen. Omdat veel jeugdleden op vakantie zijn mogen de jeugdleden die wel komen tijdens deze vakantie altijd een broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje meenemen. Hier werd ook goed gebruik van gemaakt.

Onderstaand een impressie:

20161019 herfstvakantie:

 

11 september: Obstacle Run en EHBO!

by Nardy Oud

Vandaag zijn we door slootjes en over obstakels heen gegaan met de bootcamp obstacle run in het Geestmerambacht. Echt super leuk dat de meeste ook kwamen kijken. Ik zeg ‘volgend jaar weer’!! De ploeg bestond uit: Eva, Silke, Femke, Pertii, Kwint, Niels, Laurens en Melissa. Hieronder de foto’s

20160911 obstacle run

Ondertussen in Bergen aan Zee de laatste herhalingen reanimatie en EHBO:


20160911 EHBO Herhaling Baz

Nog meer geslaagden!

by Nardy Oud

Woensdagavond heeft Bo examen gedaan voor Reddingsbrigadechauffeur en is hiervoor geslaagd! Ook hebben nog 6 leden examen gedaan voor aspirant lifeguard en ook zij zijn geslaagd.

Iedereen gefeliciteerd!

Hieronder nog een foto van de aspirant lifeguards.

asp. lifeguards 2016

Geslaagd!

by Nardy Oud

Vandaag hebben een aantal van onze leden examen gedaan. Helaas is niet iedereen geslaagd, maar het merendeel van onze leden wel. Iedereen gefeliciteerd!!

2016-08-28 14.06.52