Regionale oefening Reddingsbrigade

Op 4 februari heeft onze brigade met nog 10 andere brigades meegedaan met de regionale oefening in het duizendeilandenrijk, georganiseerd door de RVR NHN. Alle brigades verzamelden zich bij de Broekerveilig in Broek op Langedijk. De middag begon met een presentatie over hulpverlening in onderstroomd gebied en de gevaren die zich daar voor doen.

Na de briefing begon de eerste oefeningen: de evacuatie van slachtoffers op van een “ondergelopen” stuk land en een aanvaring van 2 boten bij de sluis. Door de deelnemende brigades hierna te wisselen hebben alle brigades deze oefeningen kunnen doen.

Voor de chauffeurs was een apart programma. Onder leiding van een BE-rijinstructeur hebben de chauffeurs theorie en praktijkoefeningen gedaan voor het rijden met een trailer.

Na een broodmaaltijd en soep volgde nog een oriëntatie-oefening in het inmiddels donkere Duizend Eilandenrijk. Om 20.00 uur had iedereen de weg terug gevonden en werd er getrailerd.

De hele dag is door zowel deelnemers als slachtoffers als erg leuk ervaren. Deze dag was niet mogelijk met de medewerking van de vrijwilligers van de Broeker Veiling, Jeugdbrandweer Heerhugowaard, alle vrijwilligers die als slachtoffer hebben meegedaan. Onze dank hiervoor!
20170204 Oefening RVR