Reddingszwemmen

In de wintermaanden geven wij les in zwemmend redden en het opleiden van strandwachten. Dit wordt elke woensdagavond gedaan in zwembad de Hoornse Vaart in Alkmaar.  Op deze avonden wordt er les gegeven in alle facetten van het zwemmend redden en andere technieken om een drenkeling te redden. Om de week wordt er met kleding gezwommen. Uiteraard gebeurt dit naar leeftijd en ervaring. Alle lessen worden gegeven door ervaren en enthousiaste instructeurs.

Kinderen kunnen lid worden als ze het zwemdiploma A en B behaald hebben. Reddend zwemmen is zowel voor volwassenen als voor kinderen erg leuk om te doen.

Tijden:

Woensdagavond van 18:00 uur tot 19:00 uur voor de brevetten

  • Junior Zwemmer 1, 2, 3, 4 (leeftijd)
  • Zwemmend Redder 1 (leeftijd tot ongeveer 13 jaar).

Van 19:00 uur tot 20:00 uur

  •  Zwemmend Redder 2, 3, 4
  • Lifesaver 1, 2, 3
  • Conditie en Recreatie

Belangrijke informatie voor zwemmende leden:

De examens zijn dit jaar voor het eerste uur op 23 mei van 18.00 tot 19.00 uur en het tweede uur op 30 mei van 18.00 tot 20.00 uur. De examens zijn in ons eigen bad. We zullen zoals gewoonlijk ook voor het examen een aantal proefexamens houden om de vorderingen te toetsen.

Er zal van af dit jaar strenger toezien op de kleding eisen; deze kunt u hieronder bekijken.

De data waarop met kleding zwemmen wordt:(deze data kunt u ook terugvinden in de VRB Agenda

  • 2 oktober: Kleding aan

Bekijk de eisen t.a.v. Kleding en schoenen

Als je zwemmen leuk vindt en je hebt je zwemdiploma A en B dan is het erg leuk om je op te geven voor reddingszwemmen. Je kunt opgeven via opleidingen@reddingsbrigade-bergen.nl of klik hier voor het inschrijfformulier. Als je een keer wilt komen proefzwemmen kun je ook bellen met Nardy Oud op nummer 072-5121113.